Seramik cephe kaplama

Seramik Cephe Kaplama

Seramik cephe kaplama, metrekare m2 fiyatları, dış cephe seramik kaplama, seramik cephe ölçüleri, doğal taş görünümlü seramik kaplama, Villa, işyeri, konut, plaza seramik kaplama. Dış cephe seramik cephe kaplama uygulama resimleri ve çok daha fazlası.

Seramik Cephe Kaplama

Dış cephe seramikler iç, yani (arka) yüzeylerine 4 adet kırlangıç kanalı açılarak bağlantı aparatı klipsler ile alt taşıyıcı konstrüksiyona montaj edilir. 60×60 cm veya 60×120 yada 50×10 cm boyutlarında cephede uygulanır.

Seramik cephe kaplama sistemi; binalarınızın görünmeyen yani anlayacağınız daha açık dilde anlatmak gerekirse kaplamanın altında kalan bölümlerinde konstrüksiyon üzerine montaj edilir. Seramik cephe kaplama sistemi aşınmalara ve ciddi darbelere karşı dayanıklıdır. Nem, su emme özelliklerinin yanı sıra leke, kir tutmaması da cephe kaplama sistemleri arasında daha çok tercih bir sistem olmasını sağlıyor. Çeşitli renk seçenekleri ve ebatlara sahip olmasından dolayı hem dış cephe hem de iç cephelerinizde yapınıza estetik katar.

Seramik Cephe Kaplama Nedir?

Seramik cephe yapılarınızın hem iç hem de dış cephelerini estetik bir biçimde kaplamak için tercih edilen bir sistemdir. Cephede uzun ömür vadeden seramik modern lüks villalarda konutlarda binalarda iş yerlerinin dış cephelerinde oldukça tercih edilen bir malzemedir. Dışarıdan alınacak darbeye ve hasara karşı oldukça dayanıklıdır. Yapıya kattığı değer ve görünümün yanı sıra sunmuş olduğu yalıtım ise kullanıcıları oldukça memnun eder.

Seramik Cephe Kaplama Klipsli Sistem

Seramik cephe kaplamasında, klipsli sistem mekanik alt yapının üzerine klips ve EPDM fitiller kullanılarak monte edilir. İlk olarak, alt yapının yatay taşıyıcı T profiline ilk parça yerleştirilir. Daha sonra, klips alt taşa monte edilir ve akıllı vida ile taşıyıcı sisteme klips vidalanır. Ardından, yeni seramik parçaları konulur ve bu işlem kaplama alanı tamamlanana kadar tekrarlanır. Klipsli sistem sadece yapının sağlamlığını artırmakla kalmaz, aynı zamanda seramik parçaları birbirine kenetler, böylece sistem tek bir parça kadar sağlam ve dayanıklı hale gelir. Bu yöntem, seramik cephe kaplamasının uzun ömürlü ve güvenilir olmasını sağlar.

Klipsli sistem genellikle; Okul, plaza, iş hanlarında daha çok tercih edilir.

Seramik Cephe Kaplama Gizli Kanallı Sistem

Tercih edilen seramiklerin iç yüzeylerine açılan bağlantı parçaları, yani kırlangıç kanal klipsleri, montaj için ana sistem üzerine yerleştirilir. Bu tamamen mekanik olan sistem, vidalama ve yapıştırma yöntemlerinin birleşimiyle ultra düzeyde sağlamlık sağlar. Bu sayede yapı, güçlendirilir ve benzersiz bir görünüm kazanır. Bu yöntem, seramiklerin sağlam bir şekilde sabitlenmesini sağlarken aynı zamanda yapıya ek bir dayanıklılık katmaktadır.

Seramik Cephe Kaplama Yapıştırma Sistem

Cepheye alınan röleve işleminden sonra, yapının kaplanacak cepheleri bilgisayar ortamında ölçülendirilir. Yapının açısına göre, braketler belirlenir ve aks noktalarından L şeklindeki braketler, çelik dübeller yardımıyla yapıya monte edilir. Üzerlerine alüminyum taşıyıcı T profiller vidalanır. Ardından, taşyünü malzemesi, T profiller arasına taş yünü dübelleri ile monte edilir. Bu adımın ardından, nem bariyeri serilir ve Tyvek bant kullanılarak yapının yalıtımı tamamlanır.

Kaplanacak olan seramikler, yatayda u derz çıtalarının üzerine monte edilir ve 40 FC yapıştırıcı ile T profillerin üzerine yapıştırılır. Bu sistemde, yapının yatayında derz çıtası görünürken, dikey birleşimler sıfır derz olarak tasarlanır ve bu da yapının estetik görünümünü arttırır. Yapıya ekstra bir estetik katman eklenerek, yatay mimariye uygun bir görünüm elde edilir.

Neden Cephemi Seramik Kaplamalıyım?

Bu soru, her yapı sahibinin kendine sorması gereken önemli bir sorudur. Betonarme yapılar uzun ömürlü olabilir ancak eski yapıların dış cepheleri genellikle aynı dayanıklılığı sergilemez. Estetik kaygıları bir kenara bıraktığımızda, yapıya sağlanacak yalıtımın en önemli unsurlarından biri dış cephedir. Günümüz iklim şartları göz önüne alındığında, mantolamanın dayanıklılığı genellikle yaklaşık 5 yıl sürer. Bu süre sona erdikten sonra, yalıtım performansında belirgin bir düşüş yaşanır ve bu durum alternatif çözümler aranmasını gerektirir.

Cephenizi seramikle kaplamak, yapılarınıza uzun ömürlü bir çözüm sunmanın yanı sıra bir dizi avantajı da beraberinde getirir. Neden mi?

  • Seramik kaplamaların dayanıklılığı, yapılarınızın uzun yıllar boyunca sağlamlığını korumasını sağlar.
  • En az 20 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde yalıtım sağlar, böylece yapılarınızın enerji verimliliği artar.
  • Sadece estetik bir güzellik sunmakla kalmaz, çevrenizi güzelleştirerek yapılarınızın çekiciliğini artırır.
  • Seramik alt yapısı, eskimiş yapıları güçlendirerek dayanıklılıklarını artırır.
  • Maksimum düzeyde ısı ve su yalıtımı sağlayarak ısınma maliyetlerinizi düşürür ve yapılarınızı korur.
  • Yapılarınıza değer katarak, sahiplerine daha fazla memnuniyet ve güven sunar.
  • Uzman ekibimizle tanışarak, yapılarınızı içten ve dıştan tamamen yenileyebilirsiniz.

Bu avantajlarla birlikte, yapılarınızın hem dayanıklılığını artırabilir hem de estetik olarak daha çekici hale getirebilirsiniz. Profesyonel ekibimiz, size en iyi hizmeti sunmak için burada.

Seramik Cephe Kaplama Uygulama Resimleri

Seramik Cephe Kaplama Uygulama Resimleri

Yapınızın yalıtım ve yeni bir görünüme ihtiyacı var ise profesyonel saha ekiplerimiz ile yapacağımız keşif sonrası karşılıklı görüşerek yapınıza 3d tasarım yapabiliriz. Tarafınıza sunulan tasarım hoşunuza gider ise bu tasarım üzerinden cephenizi kaplayabiliriz.